ESML


Etusivu
Yhdistyksen säännöt
Tiedotteet
Kalanpoikasia istutuksiin
Projektitoiminta
  - Risa - harmaahylje riesasta resurssiksi
  - Rysä 2007
Hautomotoiminta
Kotkan kalamarkkinat
Kalastusvakuutus
Linkit
Yhteystiedot
På svenska
Kotkan kalamarkkinat

Kotkan kalamarkkinat järjestetään kahdesti vuodessa, toukokuussa ja lokakuussa. Markkinat järjestetään yhteistyössä Kymen Sanomien, Kotkan kaupungin ja Kotka Maretariumin kanssa. Markkinapaikkana on Sapokan ranta Kotkansaaren etelälaidalla Maretariumin ja Tulikukon luona. Kotkan kalamarkkinat on yksi kaupungin suurimmista yleisötapahtumista. Kävijöitä on kahden päivän aikana ollut noin 10.000.

Syksyllä 2012 markkinat ovat 20.-21.10. Jos haluat myyntipaikkaa markkinoille, ota yhteyttä kalastusmestari Risto Soljentoon, puh. 050-578 08 30, email: risto.soljento at kymp.net.

Kevään kalamarkkinoiden erikoisuutena oli kalamaraton, 24 tunnin kalastuskilpailu, jossa tavoitteena oli saada vuorokauden aikana mahdollisimman monta kalalajia Kotkan alueelta. Kalamaratonin tulokset löydät Suomen kalastusmatkailun edistämisseuran kotisivuilta.

Etelä-Suomen Merikalastajain Liitto järjesti myös Haminan suomalais-virolaisten sepramarkkinoiden kalaosuuden kesäkuussa 2006. Olemme käytettävissä muuallakin kalamarkkinatapahtumien järjestämisessä.

Kotkan kalamarkkinat 20.-21.10.2012

Kotkan kalamarkkinat järjestetään Kotkan keskustan etelälaidalla Sapokan rannassa ensi viikonloppuna 16.-17. lokakuuta. Myyntiaika on lauantaina ja sunnuntaina kello 10-16. Kalamarkkinoiden avajaiset ovat lauantaina kello 12.00

Tämän syksyn kalamarkkinoiden teemakalana on kirjolohi, jonka ympärille keskittyvät myös kalankäsittelyesitykset. Veistä heiluttelee Kari Börje Nyberg.

Kotka Maretarium on avoinna markkinapäivinä kello 10?17 ja markkinoiden aikana sisään pääsee kaksi yhden hinnalla näyttämällä Kymen Sanomien, Etelä-Saimaan tai Kouvolan Sanomien etukorttia. Maretariumista löytyvät useimmat Suomen kalalajit.

Kotkan kalamarkkina-alueena on Maretariumin ja Sapokanlahden välinen alue Kotkansaaren etelälaidalla. Kotkan kalamarkkinoilla on tarjolla kalaa ja kalajalosteita, kalaruokia, kalastusvälineitä, veitsiä ja muuta kalaan ja kalastukseen liittyvää tavaraa. Markkina-alueelle on luonnollisesti vapaa pääsy.

Kalamarkkinoiden järjestelyistä päävastuun kantaa Etelä-Suomen Merikalastajain Liitto. Hankkeessa ovat mukana myös Kotka Maretarium, Kymen Sanomat, Kotkan kaupunki, Kotkan Kauppatie, Tulikukko ja Meri Cafe Kristina. Sapokan alueella liikkuvien on hyvä huomioida, että Sapokankatu on markkinoiden aikana suljettu liikenteeltä Tulikukon mutkan ja Ruotsinsalmenkadun väliseltä alueelta.

 

Etelä-Suomen Merikalastajain Liitto ry.